Het belang van een professionele huwelijksfotograaf: Waarom het de investering waard is

Waarom je vooral niet moet besparen op een huwelijksfotograaf

Een bruiloft brengt soms hele hoge kosten met zich mee en hierbij is het al snel heel verleidelijk om te besparen op de huwelijksfotograaf.

Door deze misopvatting zou je wel eens duurder kunnen uitkomen dan je eerst had gedacht.

Je hebt trouwfotografen die goedkoop en sommige heel erg duur, hierdoor kan het boeken van een trouwfotograaf een grote kostenpost zijn.

Waar je in mijn ogen vooral moet naar op zoek gaan is een eerlijke en transparante trouwfotograaf die de aangerekende kosten kan detailleren.

Een professionele huwelijksfotograaf

Het is eindelijk jullie grote dag en hoe goed jullie ook georganiseerd zijn, er zullen ongetwijfeld nog zaken zijn waarvan je de kriebels op de rug krijgt.

Hopelijk gaat het niet regenen, zal de make-up artieste hier wel op tijd zijn, waar zijn in godsnaam de ringen, Is alles ok met oma en opa, … noem maar op.

Er zullen ongetwijfeld wel enkele gedachten in je opkomen.

Maar waar jullie wel gerust in kunnen zijn is het feit dat er een professionele huwelijksfotograaf werd geboekt. 

Uitgerust met meerdere camera’s, (want ja er kan altijd eentje de geest geven op jullie belangrijk moment), staat deze professional klaar met 1, 2 en zelfs 3 batterijen en voldoende geheugenkaartjes. Gepakt en gezakt met allerlei snufjes zoals 2 statieven, belichtingsmateriaal en meerdere batterij opladers kom ik vol enthousiasme toe op de afgesproken locatie.

Wetende wat te doen op jullie belangrijkste dag van jullie liefdesleven, hierdoor geen enkel moment mist en dus foto’s maakt van alle mooiste, grappigste en maar ook de meest ontroerende momenten.

Een professionele trouwfotograaf zal jullie de nodige rust brengen en dat zal je terug zien op de foto’s.

Een compleet tegenovergesteld gevoel dan dat jullie zullen ervaren indien jullie er dan toch zouden voor kiezen om een familielid of vriendin foto’s te laten nemen en al zeker als nadien blijkt dat de foto’s dan toch niet helemaal zijn wat je in gedachten had.

Meestal zijn de eerste foto’s dan wel geslaagd maar naarmate de dag en avond vorderen en de drank rijkelijker begint te vloeien, transformeren de foto’s toch eerder in een wazige warboel. 

Resultaat: geen geslaagde foto’s en een vriendschapsrelatie naar de vaantjes.

Een professionele fotograaf = betere en creatievere foto’s

Een goede huwelijksfotograaf kan perfect omgaan met steeds veranderende lichtomstandigheden die het niet altijd even gemakkelijk maken.

Ook hier geldt de regel : schakel een professionele huwelijksfotograaf in en betaal liever een beetje meer dan dat je achteraf over- of onderbelichte foto’s in ontvangst mag nemen.

Bij een bruiloft lever je niet enkele goede foto’s af maar enkele honderden, dus een professionele fotograaf moet consistent hoge kwaliteit afleveren.

Bij een amateurfotograaf waar je eerder weinig hebt betaald heb je natuurlijk niet erg veel marge om te discussiëren over de kwaliteit van de foto’s.

Een ander aspect van geslaagde foto’s heeft ook deels te maken met de creativiteit van de fotograaf.

Creatieve ideeën waar vooraf al veel over nagedacht werd maar ook door de dag heen heeft een echte professional genoeg creatieve ideeën om jullie trouwfoto’s speelser en zo dus minder stijf te maken.

Ook bij minder goede weersomstandigheden zal jullie ideale huwelijksfotograaf steeds snel en oplossingsgericht kunnen handelen om zelfs in de moeilijkere omstandigheden nog steeds die verrassend mooie foto’s te kunnen afleveren.

Hierbij kunnen er dan foto’s worden gemaakt waar jullie zelf nooit aan zouden gedacht hebben.

Creatieve foto’s = langere tijdsduur bij het verwerken van die foto’s = leukere maar vooral mooiere foto’s.

De waarheid weergeven in jullie foto’s

Ten slotte kan een professionele huwelijksfotograaf de sfeer van jullie dag perfect weergeven op de foto’s en dit gebeurt tevens ook grotendeels in de postproductie en nabewerking van de foto’s.

Kiezen jullie eerder voor een plechtig, grappig, vrolijk huwelijk, ook dit droomplaatje wordt gecreëerd tijdens de nabewerking. 

Een echte professional weet de juiste momenten te vangen en kan deze nadien verwerken tot de ideale trouwfoto’s.

Kies bewust en bespaar uzelf en uw geliefde achteraf het gegarandeerde verdriet.

Photography Shannah weet wat écht belangrijk is om van jullie dag geslaagde herinneringen te maken.

 

Als professionele positief reframer, kan ik je vertellen dat een huwelijksfotograaf eigenlijk een waardevolle investering is voor je speciale dag!

Het vastleggen van de mooie momenten en emoties tijdens je bruiloft is iets wat je voor altijd zult koesteren.

Door te kiezen voor een getalenteerde huwelijksfotograaf, creëer je herinneringen die een leven lang meegaan en kun je keer op keer terugkijken naar deze prachtige dag vol liefde en geluk.

Dus in plaats van het te zien als een dure uitgave, zou je het kunnen beschouwen als een onschatbare investering in het vastleggen van de magie van jullie liefdesverhaal!