Hoe bereid je je voor op een fotoshoot

Jouw speciaal momentje vastgelegd.

Als er een foto van je genomen wordt, heb je dan niet weleens het idee “had ik maar…”?

Zeker als een foto spontaan genomen wordt gebeurd het weleens dat er iets tussen jouw tanden zit of dat je haar net niet goed zit, of dat je das of ketting schuin hangt, enzo...

Maar als je weet dat je een fotoshoot hebt, zou het fijn zijn als je een aantal tips hebt die ervoor zorgen dat je alleen nog maar hoeft op te letten hoe je op de foto komt, toch?! Deze blog geeft je die 10 onmisbare fotoshoot tips die je kunt gebruiken voor het voorbereiden op een fotoshoot!

Less is more, naturel en een beetje kleur op wangen

Uiterlijke verzorging

  • Een foto vergroot alles. Ga jezelf niet te buiten wat de make-up betreft. Ga voor het klassieke en natuurlijke bij het toepassen van foundation (matte), oogschaduw, contouren, etc. Denk “less is more”.
  • Zorg voor schone nagels en poets je tanden vlak vóór een fotoshoot 🙂 !
  • Als je lippen te droog zijn neem dan een lippenbalsem mee. Vochtige lippen zien er altijd beter uit.
  • Let op met Nivea crème ... dit soort crèmes geeft een blinkende toets aan je gezicht en dus ook op de foto.

Kleding tips

Hou het simpel, gemakkelijk en kreukvrij. En in lijn met je persoonlijkheid

  • Kies kleuren die mooi bij elkaar passen. Die elkaar aanvullen. Draag iets wat het beste bij je huid past/kleurt. Mooi is ook als je een kleur bovenkleding uitzoekt die bij je ogen past. Hierdoor gaan je ogen nog meer opvallen!
  • Kies een outfit waar je je lekker in voelt. Maak jezelf mooi! Het is wel zo dat de kleding die je aantrekt het resultaat van de uiteindelijke foto kan beïnvloeden. De tip is dan ook om de kleding simpel te houden en drukke kleding, teksten, logos of patronen in de kleding te vermijden, omdat de aandacht dan wordt weggetrokken van jou/jullie, behalve als dat juist is wat jou JOU maakt.
  • Effen kleding lijkt dan meestal de beste weg (liever geen wit, onder jasje kan dat wel), en alleen een klein of rustig printje kan best. Draag dus iets wat lekker zit, schoon is, dat niet kreukt, en niet je ondergoed laat zien. 

Groepsfoto

Harmonie is the keyword.

  • Voor groeps- en familiefoto’s is harmonie het sleutelwoord. Kies eenzelfde stijl: vrije tijd of formeel of … . Probeer kleding aan te trekken die bij elkaar past qua kleuren, op elkaar is afgestemd of complementair is aan elkaar.
  • Kies enkele kleuren uit waaruit gekozen kan worden door de groepsleden. Dat maakt het makkelijk om de kleding van te voren uit te zoeken.

En de allerbelangrijkste tip: ontspan, lach en heb plezier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.